KAMPANJE! De første som kjøper i trinn 2 får inntil 300.000,- i avslag.

Bli bedre kjent med Fagertoppen i Ramfjorden

Fagertoppen ligger knappe 20 minutter med bil fra Tromsø sentrum. Med nærhet til naturen i ei bygd hvor aktivitet og samhold står i fokus, kan barna vokse opp i trygge omgivelser. Med nærhet til både barnehage og skole. Om du elsker toppturer, hest eller fiske så er dette bakgården de fleste kun kan drømme om.

Verdensnordligste 18-hulls bane

Breivikeidet har i lang tid vært en arena for aktivitet. Ikke bare har flere turoperatører slått seg ned her med formidling av samisk kultur, nordlysjakt og hundesledeturer, men her ligger også verdens nordligste 18-hulls bane. Golfbanen er godt kjent blant tromsøværinger, også tilreisende kommer hit for å spille på verdens nordligste 18-hulls bane. Med de fantastiske Lyngsalpene som bakteppe er dette virkelig verdt å oppleve.

 

Kite-mekka

Felmastranden på Breivikeidet er en av de beste kitespots i Tromsø-området (og blant de bedre i Norge)! Breivikeidet er godt kjent i miljøet og et perfekt sted for nybegynnere. Det er god plass på den over 1km lange stranda, både til kitere og til familien som er ute etter litt strandliv og camping. Skolen pleier å arrangere turer hit hvor de sykler fra Fagernes til Breivikeidet for overnatting.

Fra Breivikeidet er det også en 20 minutters fergetur over til fantastiske Lyngen hvor det venter mange fine utflukter og aktiviteter.

Hestesport og Rallycross

Ramfjorden har et bredt miljø innenfor hestemiljøet og har også etablert egen travstall som ligger ved travbanen på Ramfjordmoen, kun 5 minutters kjøring fra Fagertoppen. Her ligger også Ramfjordmoen Motorstadion hvor NMK Tromsø arrangerer flere løp gjennom sesongen.

A-laget

I Ramfjorden har det i mange år vært satset på fotball for både store og små. Per i dag har klubben 128 spillere fra 13 år og oppover, og A-laget spiller i 5.divisjon. På Fagernes har de kunstgressbane som er et samplepunkt for hele bygda.

Skitt fiske

Fiskelaget i bygda har i mange år har arrangert isfiskekonkurranse og samlet folk fra nær og fjern. Noe som har vist seg å være en veldig populær aktivitet i bygda. Ramfjorden er godt kjent for bra fiske, både sommer som vinter. Et år ble det fanget kveite på 16.85 kg på isfiske og pilk. Breivikelva er det største lakseførende vassdraget i Tromsø kommune og ligger idyllisk til for å fiske etter laks/sjøørret og røye.

På tur i bakgården

For toppturentusiasten byr området på en rekke toppturklassikere i umiddelbar nærhet, velkjente fjell som Hamperokken og Fagerfjellet er noen av toppene som ligger i bakgården. Her kan du spenne på deg topptur skiene like utenfor ytterdøra og ta deg en treningstur på Fagerfjellet, eller ta deg en litt mer krevende tur opp på Hamperokken med sine 1404 moh. Tromsdalstinden med sine 1230 moh. er den mest besøkte toppen i Troms, og fra stier som starter ved Asko følger et naturskjønt område til en kjempeflott dagstur for store og små. Bak feltet i retning Ramfjordmoen tråkkes det også skiløyper om vinteren, perfekt for de som ikke liker seg i høyden. Nærområdet byr på unike muligheter for den aktive familien. Området bak feltet er full av «gjemte» skogsveier perfekt for løping, sykling og rideturer. Ikke bli overrasket hvis du daglig ser kajakkpadlere på tur i fjorden, det er nemlig et stort miljø for dette også.

Nærhet til barnehage og skole

Kun et steinkast unna feltet ligger både skole og barnehage, Ramfjord skole har elever fra 1-10 trinn og huser ca. 168 elever. Skolen er flink å arrangere aktiviteter for store og små. De bruker naturen og området rundt og arrangerer blant annet vandringer fra Lavangsdalen over til Andersdalen, samt sykkelturer til Breivikeidet og Jægervatnet med overnatting for de litt eldre elevene. Om man velger friluftsliv som valgfag får man også være med på litt lengre turer med overnatting, samt dagsturer opp på Fagerfjellet.

Læringsverkstedet Fagertun barnehage huser ca. 60 barn og bruker naturen mye i sin hverdag, barnehagen har egen grillhytte med akebakke, lavvo og fast bålplass i fjæra. De samarbeider også tett med skolen og bruker bassenget og gymsalen hver uke.

Sosial bygd

Ramfjord dagene arrangeres hvert år og er fylt med aktiviteter for store og små. Det arrangeres gakk-gakk løp i elva, fotballskole for barn, Ramfjord-mila, utstillinger, god mat og musikk. Grendehuset i bygda er godt kjent for sine mange sosiale tilstelninger, her har det vært arrangert mange festlige lag, bingokvelder, loppemarked, 17.mai feiringer, kobbekjøtt-middager, lørdagskafé og ikke minst de tradisjonelle bygdefestene. Det er et samlingspunkt for bygdas innbyggere og kan også leies for private sammenkomster.

Ramfjord husflidslag ble etablert i 1981 og holder til på Fagernes, de arrangerer ofte kurs for medlemmene sine, sy-kurs og vev-kurs for å nevne noen. De har også ung husflid en gang i måneden for barn og unge fra 5-klasse og oppover. De arrangerer også julemesser på Grendehuset.

Kontakt megler

Ja, takk - jeg vil gjerne motta informasjon om Fagertoppen
Meld interesse

Nettsiden driftes av Nettrakett